29.12.08

CAMBRAZ! un kilometre vertical sota la neu

classificació

Ahir al matí, amb un ambient nadalenc, sota una lleu nevada i lliscant sobre els 60cm caiguts les darreres hores, prop de 70 corredors, vinguts d’Andorra, França, Madrid i bona part del territori català han fet el Kilometre Vertical, des del peu de l’estació de Sant Pere dels Forcats i el pic d’Eina.
Els podis han estat per Kilian Jornet del Poliesportiu de Puigcerdà, seguit d’Oscar Roig del CEPedala i de Marc Pinsach del CE Camprodon.
En noies el podi ha estat per Mireia Miró del Gràcia, seguida per Gemma Arró del GREG.
A pesar del gran treball de l'organització (el club smss) i el suport incondicional de l'estació de Sant Pere dels Forcats, obrint amb maquines de neu la part alta de l'estació i traçant una "trinxera" de 60cm els últims metres, les condicions meteorològiques, i la neu una mica tova feien molt difícil aconseguir el record del Kilòmetre Vertical. Kilian Jornet malgrat perdre en 2 ocasions les pells de foca, s’ha quedat a només 3 minuts del record.
Així doncs el record haurà d’esperar a la propera edició.


Tots els corredors van destacar la bellessa del recorregut. Un bon lloc per realitzar bons temps. La sortida des de peu d'estació es bastant pendent, seguint un tram més "planer" fins arrivar al peu del telesquí, on es fa una forta pujada de 300 metres sota el telesquí i es segueix per una pista molt dreta fins a final de pistes, a 730 metres de desnivell. A partir d'allá continua una traça fora pista que puja per l'aresta del Cambre d'Aze fins a sota del pic. Malaugradament ahir no es podía disfrutar de les increibles vistes sobre la Cerdanya i Capcir.


Esperem que aquest kilometre quedi com una clássica, tant per la seva bellessa i bon ambient ( hi había una multitud de gent animant, no hi había cap moment que no t'animessin) com per les condicions pel récord (una pujada de 1000 metres amb 3'6 km de distancia i una mitjana de 29'6% de pendent!!!)


Fins l'any que bé!! (o el 18 de gener es fa la montée seche!!  

Font: http://skimocat.blogspot.com


No hay comentarios: