26.12.08

premi TOT GIRA!

L'esportista cerdà Kílian Jornet és el guanyador de la primera edició del Premi Tot Gira al nou valor de l'esport català, un guardó creat per aquest programa esportiu de Catalunya Ràdio amb l'objectiu de premiar un dels esportistes catalans que s'han descobert aquest 2008. 

Kílian Jornet, de 21 anys, és l'actual campió del món i d'Europa de curses de muntanya i de l'Ultra Trail del Mont Blanc com a integrant de l'equip Salomon-Santiveri. Jornetha rebut 363 vots del oients del "Tot gira" i ha superatAndrea Fuentes, nedadora de sincronitzada (segona classificada amb 295 vots); Carla Dorca, jugadora d'hoquei patins (tercera amb 282 vots), i Marc Márquez, pilot de motos de 125 cc (quart amb 277 vots). Més de 1.700 persones han emès el seu vot via correu electrònic i missatges de mòbil. 

Els altres candidats que optaven al premi eren: Sergio Busquets, jugador del FC Barcelona; Jaume Alguersuari, pilot d'automobilisme; Mireia Belmonte, nedadora; Saül Craviotto, piragüista, i Pablo Larrazábal, golfista. 

Kílian Jornet ha rebut el premi dissenyat per Marc i Fidel Roca i que l'acredita com el primer guanyador del Premi Tot Gira al nou valor de l'esport català.


Els nou candidats: 

Sergio Busquets: 20 anys, jugador del FC Barcelona. Aquesta temporada ha debutat amb el primer equip.

Marc Márquez: pilot de 15 anys de 125 cc amb Red Bull-KTM. Ha debutat al mundial aquesta temporada.

Jaume Alguersuari: guanyador de la F3 britànica. Amb 19 anys és el pilot més jove de la història que guanya aquest títol. Futura promesa per arribar a la F1.

Kilian Jornet: 21 anys, campió del món de curses de muntanya i de l'Ultra Trial de Mont Blanc.

Mireia Belmonte: nedadora, 18 anys. Medalla d'or en 200 estils a l'Europeu d'Eindhoven i doble medallista al mundial de piscina curta de Manchester.

Andrea Fuentes: nedadora de sincronitzada, 25 anys. Plata olímpica en la modalitat de duets i plata olímpica per equips.

Saul Craviotto: piragüista lleidetà de 24 anys. Medalla d'or als Jocs Olímpics de Pequín.

Carla Dorca: jugadora d'hoquei patins, 16 anys. Ha guanyat 7 títols aquesta temporada: 5 amb el Voltregà i dos amb la selecció espanyola. Campiona del món absoluta i campiona d'Europa sub-19.

Pablo Larrazábal: golfista de 25 anys. Millor rookie del circuit europeu de golf i guanyador de l'Open de França

No hay comentarios: