30.3.09

Finalitza la copa del món individual

El passat dissabte 28 de març Kílian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) es va proclamar campió de la Copa del Món individual després de disputar-se la darrera cursa de la competició a Dachstein (Àustria) i obtenir la 4a plaça. Mireia Miró (UEC Gràcia) es va proclamar subcampiona.

D’aquesta manera, el depredador n’ha tingut prou amb la quarta plaça en aquesta prova per proclamar-se campió. Un èxit sense precedents en l’esquí de muntanya de competició de casa nostra.

Jornet ha aconseguit un nou gran títol internacional en el seu ja extens palmarès en esquí de muntanya. L’esportista cerdà s’ha vist beneficiat pels problemes patits pels suïs Florent Troillet, que encapçalava la classificació general provisional fins aquesta cursa. En la classificació final de la general, han seguit al Depredador Jornet l’italià Manfred Reichegger i el francès Yannick Buffet.

La creu per l’equip de la FEDME ha estat per a la també catalana Mireia Miró, que no ha pogut disputar la cursa al patir una lesió al turmell durant l’escalfament previ. A pesar de tot, Miró ha aconseguit mantenir la 2a plaça a la general, ja que el reglament només comptabilitza els quatre millors resultats del total de cinc proves de que constava la Copa. La guanyadora ha estat la francesa Laetitia Roux, absoluta dominadora de la Copa guanyant-ne totes les seves proves. Ha completat el podi final ocupant la tercera posició la italiana Roberta Pedranzini.

La Dachstein Xtrem s’ha disputat al llarg d’un itinerari alternatiu, adaptat a unes circumstàncies adverses de neu molt transformada i pesada. La sortida, molt estreta, ha perjudicat a força esquiadors; entre ells a Jornet, que ha quedat enfonsat a la cua del grup després de saltar-li les pells de foca. La remuntada de l’esportista del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) durant tota la cursa ha estat magnífica, fins a situar-se al final en la quarta posició que li ha donat el títol mundial. També cal destacar l’excel·lent paper de Marc Solà (Ski Club Camprodon SE) aconseguint una meritòria setena plaça a la prova austríaca.

Respecte a las categories inferiors, destaca la tercera posició obtinguda per l’esportista del CTEMC Marc Pinsach (Ski Club Camprodon SE) en categoria júnior masculí.

1 comentario:

folguereta dijo...

enhorabona!! ets el mes gran entre els grans!!