16.10.09

LA MOSTRA muntanya i aventura

www.lamostra.cat

La MOSTRA arriba aquest any a la vuitena edició amb la força i l’empenta que li atorga ser un certamen plenament consolidat entre els aficionats a la muntanya, als esports d’aventura i a la natura. Però la nostra voluntat va més enllà. També volem captar un públic genèric que trobi a la MOSTRA una forma de veure el món.

A les set edicions anteriors hem pujat les principals muntanyes del planeta, hem travessat deserts de sorra o de gel, hem volat pel continent africà o afrontat aventures a Alaska ... Volem seguir en aquesta línia i portar a Figueres les expedicions més espectaculars, les gestes més èpiques i els paisatges més captivadors, i tot això mostrat amb imatges i explicat pels seus protagonistes a través d’un diàleg obert amb el públic.

Aquest és el compromís del comitè organitzador de La Mostra. Muntanya i Aventura.  cartell

En aquesta edició, que es farà al Teatre El Jardí de Figueres els dies 26, 27 i 28 de novembre, ens presentem amb un nom nou, nova imatge i lloc web propi a internet (www.lamostra.cat). De la Mostra de Cinema de Muntanya i Aventura, com hem anomenat les anteriors set edicions, hem derivat a La Mostra. Muntanya i Aventura. Aquest fet ens assegura poder competir amb igualtat de condicions amb festivals internacionals de renom de la mateixa temàtica que la nostra. També s’han introduït millores en els equips tècnics de projecció i s’ha incorporat una sessió –el dijous al matí- dedicada als estudiants dels instituts de la comarca. Tot això per anar fent més gran un certamen que, des de l’any 2002, s’ha convertit en un punt de trobada per tots aquells que comparteixen els valors de la llibertat i el compromís amb la natura.

LA PROGRAMACIÓ

Mantenint la línia iniciada a l’edició de l’any passat, hem volgut continuar obrint la Mostra a altres especialitats vinculades a la muntanya, més enllà de l'alpinisme i l'escalada, i també a altres activitats d’aventura relacionades amb els valors que inspiren el certamen. Per això entre els documentals que projectarem, juntament amb els de muntanya, també n’hi ha de navegació oceànica en solitari i grans travesses en bicicleta.

La jornada inaugural es dedicarà a les curses i a l’esquí de muntanya amb l’esportista més destacat d’aquestes especialitats, el català Kilian Jornet. Força física, però, sobretot mental, a més d'una gran preparació per batre rècord darrera rècord. Aquesta és la fórmula Jornet i la que també comparteix el convidat de la segona jornada, l’escalador nord-americà Chris Sharma, que és un dels personatges més carismàtics que hi ha sobre les roques.

Tant Kilian Jornet, com Chris Sharma coincideixen en una cosa: la seva precocitat. Tots dos abans dels quinze anys ja havien protagonitzat grans gestes alpines.

No hay comentarios: