17.8.08

UTMB


Hoy, finalizada la primera parte de la temporada skyrunner, hemos llegado a Chamonix para preparar durante las proximas dos semanas el UTMB...empezando a visualizar los recorridos...

aqui la nota de prensa de la organización:

The North Face® Ultra Trail du Mont-Blanc® Esta 6ª edición contará con un plantel excepcional
Mientras cientos de aficionados se dedican a entrenar y la nieve se derrite en el circuito del Mont Blanc, los deportistas de élite inscritos en The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® ultiman sus preparativos con el único objetivo de ganar esta 6ª edición.Los vencedores de todas las ediciones anteriores, así como los máximos especialistas mundiales en competiciones de travesía, van en pos del triunfo este año.
Marco Olmo (ITA), Christophe Jaquerod (SUI), Dawa Sherpa (Nepal) y el francés Vincent Delebarre intentarán subirse a lo más alto del podio, tras dos años de supremacía italiana de Marco Olmo.
Pero este año además, ¡los tres países del circuito del Mont Blanc van a recibir a outsiders de altura! Empezando por Scott Jurek, el mejor corredor del otro lado del Atlántico que, aprendiendo de su desafortunada experiencia el último año, acaba de pasar el verano en Francia específicamente para entrenarse para el UTMB®. Sin olvidar al alemán Jens Lukas (2º en 2007) y el húngaro Casaba Nemeth (2º en 2006) o Thierry Chambry de La Reunión (1º en 2007 en la Diagonale des Fous), que son también serios aspirantes. Hay que contar además con los franceses Nicolas Mermoud (3º en 2007), Samuel Bonaudo (4º), Antoine Guillon y Sébastien Chaigneau (que este año forman parte del equipo The North Face), y alrededor de otros treinta outsiders españoles, británicos, italianos, japoneses y marroquíes capaces de dar la sorpresa.Entre las mujeres, si la francesa France Karine Herry (1ª en 2006) quiere recuperar su título, tendrá que derrotar al equipo The North Face, representado por Nikki Kimbal (EE.UU.,1ª en 2007), que va a intentar el doblete, Elisabeth Hawker (GB, 1ª en 2005), que regresa al UTMB® tras su victoria en el Campeonato del Mundo de los 100 km, y Kami Semick (EE.UU.), que participa por primera vez. Alexandra Rousset (1ª en la edición de 2007 de la Diagonale des Fous), Sandrine Béranger (1ª en la Diagonale des Fous de 2006) y Simone Kaiser (LU, 2ª en 2006) también parten como favoritas. Las francesas Catherine Dubois y Martine Vollay, o la canadiense Chloé Lanthier, que también pueden dar la sorpresa, completan este elenco absolutamente excepcional.
En la línea de salida del UTMB®, 2.300 corredores y…¡un excepcional plantel deportivo con los mejores del mundo!
Novedades:Un trazado con un tramo final más duro, ¡pero todavía más extraordinario!
Un cambio para disfrutar de toda una « Gran Final ».« El trazado es el punto fuerte de este evento » comenta Catherine Poletti. Siempre en busca de lo mejor, los organizadores han decidido hacer algunos cambios. Este año, los especialistas mundiales de la ultra-resistencia tendrán que afrontar una dificultad añadida en el trazado del The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®. En el tramo final de la carrera, después de Vallorcine, tendrán que subir el puerto de Flégère (1.877 m) antes de llegar a la meta en Chamonix.Esta modificación del trazado hace que la carrera resulte considerablemente más dura que en ediciones anteriores, ¡con una ascensión de 700 metros!Los corredores tendrán que dar sus últimas zancadas con la cordillera del Mont Blanc como suntuoso telón de fondo, y deberán afrontar un nuevo reto físico y mental. ¿Serán capaces de encontrar la fuerza física necesaria para encarar esta última prueba? No cabe duda de que les hará falta un temple de acero para tirar de sus últimas reservas y subir a 2.130 m de altitud para superar esta dificultad adicional. Así que la parte final de la carrera promete suspense hasta el último minuto. Y con una meta aún más exigente y extrema... ¡la emoción está garantizada!

28 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Kilian,

felicitats pels teus resultats fins ara, estic alucinat amb els temps que fas, segueix així màquina. Jo he jugat sempre a fútbol i aquesta temporada he penjat les botes (31 anys) i m'agraderia córrer curses de muntanya, n'he fet alguna hi he disfrutat molt, peró trobo que em falta molt experiéncia i informació en tots sentits, tampoc estic federat...etc. Si em pots aconsellar quins passos hauria de seguir, merci.

una abraçada.
Teixi
josepteixi@hotmail.com

Yarhel (Enric Quílez) dijo...

Enhorabona campió! Continua així. Ets el rei de la muntanya! :D

Sort el 29!

Enric Quílez
Puigcerdà

Unknown dijo...

Hola Kilian,
espero que t'hagi anat molt bé aquests dies per els voltants del Montblanc, estudiant el recorregut, aviem si pots sorprendre al món un cop més i fas un gran paper a la UTMB ! Sort crack !

Unknown dijo...

...per cert, només per curiositat, quin temps et sembla que pots fer en la UTMB ?
Només et desitjo que no tinguis mala sort.

Una abraçada crack !
finsalsous@gmail.com

Anónimo dijo...

Hola!
fa 15 dies vai estar entrenant x Cham i vaig fer la volta en 2 dies, Cham-cour i Cour-Cham. la suma d'hores corrent donen 18'30h peró en dia. en cursa, contant la nit i la fatiga a les últimes hores fará pujar molt. l'organització ha calculat 21-22 hores pels primers i estar en aquests temps será molt, molt difficil. i a veure si un Lukas, Scoot, Samuel no posen ritmes increibles...

Unknown dijo...

Osti vist el resultat del Agustí et jugaràs el campionat a la darrera cursa oi ? Tenint en compte la teva participació al UTMB deixaràs uns dies per recuperar i participaràs a la prova del 21/09 a Italia...però bé, ho tens molt ben encaminat la veritat, cursa que fas, cursa que guanyes...esperem que duri, tot i que no et caldrà guanyar per ser "bicampió", casi naa.

finsalsous@gmail.com

Anónimo dijo...

A triturar-los!

Unknown dijo...

ANIMS KILIAN !!! No sé quan marxaràs cap a Chamonix, però en tot cas anims i torna't a quedar amb tot deu !!!
ANIMS !!!

finsalsous@gmail.com

Anónimo dijo...

bueno tio grande las cartas estan echadas , creetelo que esa prueba a nacio para que tu la ganaras .
un abrazo desde extremadura
ketama

Anónimo dijo...

Fantástica carrera que estás haciendo Kilian, te vamos siguiendo en los pasos cronometrados y por el gps, unos cuantos kilómetros más a este ritmo y el próximo post es como ganador del UTMB.

Anónimo dijo...

Ja ho tens Kilian!

Mariano J. Bes dijo...

Venga que esto va muy bieeeeeeeeennn!!

Mariano J. Bes dijo...

Solo el sherpa está algo cerca, y cada vez más lejos, de Kilian.
Marco Olmo ha quedado muy lejos ya...

http://live.ultratrailmb.com/index.php

trescaire dijo...

ànims kilian!
m'has fotut el matí de dissabte. que volia fer btt.
però a vore qui lleva ull del pc.
amunt kilian!!!

Mariano J. Bes dijo...

GANÓOOOOOO.... con menos de 21 horas....

Anónimo dijo...

Moltes felicitats company!
Ets el millor! Tenim Kilian per anys...

XaviC dijo...

El noi rei de l'ultrafons!! I arransant al Sherpa, Jurek i, sobretot, al Marco!! Espectacular!!

ilercavons dijo...

Espectacular, impressionant... m'has deixat alucinat una vegada més, 165 km accelerant amb el teu particular instinto asesino.
Felicitats
Salut i força

Unknown dijo...

OHHHHH QUE GRAN !!!
I que malparit que ets, de bon rotllo :), i això que era "molt molt dificil" fer-ho en 21-22 hores, a sobre ens regales 3min de propina !!! jajaja quin CRACK, extraterrestre !!! MOLTES FELICITATS !

finsalsous

Anónimo dijo...

Impressionant Kilian. Veure't entrar a la meta del UTMB amb la senyera, m'ha deixat glaçat. Ets un heroi.
No tinc paraules.

Eduard.

Guillem dijo...

Hola Kilian. Sóc el Guillem, tinc 10 anys i m'agraden molt les curses de muntanya. M'agradaria fer com tu. Aquests dies estava a Chamonix, perque el meu pare va fer la C-C-C (Courmayeur-Champex-Chamonix) i et vaig veure com arribaves el primer de l'ultra trail. FELICITATS. Com t'ho fas? Jo faig atletisme i moltes excursions per la muntanya amb els meus pares i germans i també esquio. El que més m'agradaria és fer curses de muntanya per nens. Saps si hi ha alguna cursa de muntanya per nens de la meva edat? Ja et vaig coneixer a Chamonix i m'agradaria molt un dia correr amb tu per la muntanya i que m'expliquis moltes coses de correr i d'esquiar. Molta sort.
GUILLEM
guimguineu1_25@hotmail.com

Anónimo dijo...

Bravo, bravo, magnifique victoire!!!!

Anónimo dijo...

Hola Kilian,
Soc la mare del Nil(el nen q va estar amb els teus avis a l'arribada de Chamonix). Aquests dies estàvem a Chamonix, perquè el meu marit va fer la CCC.
Ens vas fer emocionar amb la teva entrada a la meta. Varem escridassar a l’organització quan van enunciar q et podrien penalitzar, ens va saber molt de greu la manera q van fer les coses, però com va dir el Tony ets el millor, Campió Felicitats!

Anónimo dijo...

Desde Valencia:
Enhorabona tio, encara que no surtis en els "telediaris", per a mi eres el mes gran i el mes ben parit del mon

jbmixed dijo...

moltes felicitats Kilian, ets un crack

Anónimo dijo...

Kilian, hoberena zara!

¡Eres el mejor!

¡En Euskal Herria también te admiramos!

Unknown dijo...

Bona nit, acabo d'arribar de les meves vacances per França i Italia, i no vaig deixar de perdre'm l'espectacle de la UTMB.... i per molt que ho visquis i ho vegis sempre recordo aquell text que vas escriure un dia sobre els "esportistes" que no suen, ni es mullen, ni han menjat fang( si jugues a rugbi en un pais com aquest on no tenim camps en condicions, saps el que es..), ni saben lo que es l'esport.... o que fan un entreno cada dos dies de 50 minuts sota un nuvol de periodistes que li pregunten si es troba motivat per continuar jugant, o vol renegociar el seu contracte perque necessita un nou parking per tots els models de cotxes nous que surten i que ha de tenir al parking.... , sí,aquests que ens trobem a la tele o a segons quins llocs....cada dia....

Arribar el primer.... moltes felicitats.... pero crec que estaras d'acord que els que van arribar un dia després, es mereixen les mateixes felicitacions....

No vaig poder més i, entrada la nit del dissabte, emocionat de veure aquella festa de l'esport, del de veritat,( no un encuentro Cayenne),vaig enviar una cronica-mail des de Chamonix a la pandilla, almenys pq s'enterin... malgrat no surti al Telediario...

Una abraçada, Oscar

PD els de una tele italiana et van preguntar on vas deixar la nau... jo encara m'ho pregunto...

Anónimo dijo...

Zorionak txapeldun!
hice la CCC y me parece de extraterrestres hacer lo q has hecho.Tuve la suerte de saludarte en Chamonix y me pareces un tio muy "jatorra"(majo).Espero q sigas asi y q el exito no cambie a la persona.

ah!me gustaria tu opinion sobre q la UTMB pueda ser la carrera mas dura del mundo.

Un fuerte abrazo y suerte en tus proximos retos.